Brug badmintonsko hvis du spiller badminton

Når man løber, så bruger man løbesko. Når man spiller fodbold, så bruger man fodboldstøvler. Når man spiller håndbold, så bruger man håndboldsko. Derfor skal man selvfølgelig også bruge badmintonsko, når man spiller badminton. Det der er det helt særlige ved badmintonsko er at der tænkt helt vildt meget over detaljerne, så de netop passer til sporten, hvilket selvfølgelig er en kæmpe fordel. Det særlige ved badmintonsko er også at de har en unik sammensætning af stødabsorberende materiale og af stabilitet i skoen. Derudover er skoen særlig åndbar, hvilket er utrolig betydelig i et par badmintonsko, fordi folk sveder sine fødder helt vildt megen ved kamp, træning og fysisk bevægelse. Af denne årsag er det betydningsfult at stykket oven på en badmintonsko kan være åndbar og har mulighed for at sveden kan fordufte. Hvis folk ikke kan komme af med sveden helt eller noget af sveden kan personer risikere at skøjte rundt i badmintonskoen og få skader. Andre uheldig ting ved at man ikke kan fordampe væsken, kan være at skoen kan komme til at afgive lugte på lang sigt, og dette vil give en lidt dårlig kombination med dit badmintontøjet som for det meste ligger ved siden af badmintonskoene i badmintontasken til og fra træning. Af denne fornødenhed er det meget vigtigt at gøre brug af en badmintonsko der er åndbar så ens fødder ikke kommer til at blive for varme under kamp og træning.

 

Stødabsorberende materiale

TANG2035En anden meget betydningsfuld teknologi er stødabsorbering, fordi badminton kun er blevet hurtigere og hurtigere over tid, er det væsentligt at der er en god absorbering af stød når man havner på gulvet efter et hop eller tager et stort skridt ud efter bolden. Der findes en hel del forskellige måder for absorbering af stød, men som tommelfingerregel bør man uden tvivl vælge en badmintonsko der har absorbering i hælen. I fravær af absorbering i hælen får man væsentlig flere stød op igennem kroppen og det udsætter knæ, hofter og ryg for unødig stress og kunne øge sandsynligheden for skader.

 

Men husk også stabilitet

En af de mest uundværlige ingredienser i et par badmintonsko er stabilitet, da man altid flytter sig med retningsskift 75% af tiden. Hvilket stiller voldsomme krav til det forreste af foden på en badmintonsko, på grund af alle spillere putter hele deres vægt på det ydereste af foden når de skal ændre retning fra side til side på en bane. Man bruger forskellige måder at fremme stabilitet når vi tænker sko til badminton og en af de mest anvendte er at forme en lille forstærkning på den udvendige side af det forreste af skoen der bringer bedre støtte fra bunden og op til overdelen. En anden tilgang er at gøre det øverste af skoen mere stiv på den udvendige side, men det kan også resultere i et par sko som kan være knap så bløde at have på når man træner, derfor er denne metode ikke benyttet så ofte.

 

Udviklingen i sporten og derfor også markedet

Gennem årene har der været adskillelige differentieret mærker af badmintonsko og nogle har holdt ved, i mens nogen har slukket produktionen og prøvet andre ting. Som en af de fabrikanter, som har opgivet at fabrikerer badmintonsko kan Pro Kennex påpeges. Det var et mærke, som var meget vigtig inden for badminton for flere år siden, men igennem de sidste 10 år er de helt væk. Det skyldes især at de store mærker som Yonex har taget over. Imens er der de seneste 5 år hændt en spredning i deres sortiment fra nogen af de betydningsfulde sportsskoproducenter, der har fundet en god fidus i at opgradere deres andre indendørssko og benytte noget af den teknologi, der bruges i håndboldsko og kopirere det til badmintonsporten.

 

Du har mulighed for at læse mere om badmintonsko og deres kvaliteter hos Sport-net.dk